dilluns, 3 de març del 2014

Exposició oral animals vertebrats

Els alumnes de quart han assumit un nou repte per treballar les habilitats lingüístiques orals a l'aula.

OBJECTIU:
  • Exposar oralment tot el que saben sobre els animals vertebrats.
METODOLOGIA:
Els alumnes han seguit un enfocament molt actiu i participatiu al llarg de la tasca. En cada moment han interactuat i han intercanviat idees tant per la recerca d'informació com per elaborar el guió.

DESENVOLUPAMENT:
A partir d'un debat en gran grup sobre les vivències i experiències amb animals propers a ells es va anar consolidant els diferents grups d'animals vertebrats existents.

A continuació, cada equip va investigar a Internet els diferents tipus d'animals i va seleccionar un en concret per aprofundir en el seu coneixement.

Amb tota la informació, varen realizar un mural i iniciaren un procés de preparació oral que implicava l'elaboració d'una base d'orientació que els ajudaria a construir un guió complet, molt necessari a l'hora d'exposar oralment.

Una vegada preparat, cada equip va anar per diferents aules a exposar els seus treballs i, com a novetat, els alumnes de quart que estaven com a públic van avaluar als ponents amb una graella molt senzilla que se'ls va facilitar.

Aquí teniu un mostra!!!


                                         http://www.youtube.com/watch?v=v4TuvKs_g-E



RECURSOS:
VALORACIÓ:
La valoració global de l'exposició oral dels temes plantejats ha estat molt positiva i satisfactòria.
Volem destacar la gran implicació dels alumnes al llarg del procés d'elaboració de la base d'orientació prèvia a l'exposició i també l'interès i compenetració en treballar en equip (a l'hora d'assumir càrrecs, de prendre decisions, de la repartició dels temes a xerrar, de l'assaig de cara a afrontar l'explicació al públic...). Per altra banda, ha estat molt enriquidor la interacció al llarg de les exposicions quan els ponents feien o responien preguntes al públic, mostrant signes de ho havien preparat bé i tenien coneixements sobre el tema.
El resultat ha estat molt gratificant per a ells mateixos quan han vist els factors a tenir en compte de cara a fer una explicació davant el públic (mantenir la mirada, el to de veu, els gestos, el suport visual i el treball en equip). Això els ha fet aprendre i reflexionar per a properes exposicions.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada