dimarts, 1 d’abril del 2014

EXPOSAM EN PÚBLIC EL NOSTRE PROJECTE DE TREBALL SOBRE "COM VOLEN ELS AVIONS?"!


  OBJECTIUS:

- Planificar i dur a terme un discurs oral en equip.
- Expressar-se oralment d'una forma clara i coherent.
- Sintetitzar i exposar els continguts més rellevants del projecte.
- Exposar els aprenentatges adquirits durant el projecte davant d'una audiència. 

METODOLOGIA

Els alumnes varen simular un vol en avió a la classe. Durant una setmana la nostra classe es va convertir en una avió! La tripulació estava formada pels alumnes de 1r B que havíem fet un projecte de treball sobre "Com volen els avions?". Els passatgers eren alumnes d'altres classes i, en el darrer vol del nostre avió, les famílies dels nins i nines. 

Cada equip de la classe tenia una tasca assignada. Hi havia els controladors de seguretat que feien un registre dels passatgers i s'encarregaven de la detecció de metalls, líquids i objectes punxeguts, els/les hostesses explicaven les normes de seguretat i repartien un petit refrigeri als passatgers i els/les pilots feien la presentació i explicaven com s'anava desenvolupant el vol.

Durant el vol, els diferents equips exposaven als passatgers tot el que havien après sobre "Com volen els avions?" i responien a les preguntes que aquests formulaven. 

Els alumnes es varen preparar anteriorment un mural sobre els continguts a exposar, un guió del que havien d'explicar i es va elaborar una base d'orientació sobre com dur a terme un discurs oral. Cada equip es va encarregar d'exposar una part del projecte. Les parts eren les següents: el primer avió i diferències amb els avions actuals, la font d'energia dels avions, altura, velocitat i mesura, les parts de l'avió, per on volen els avions i com volen els avions. 

Cal recalcar que el grup classe es va dividir per la meitat (3 equips a cada grup) i cada meitat es va preparar la mateixa exposició. D'aquesta manera, dins l'avió només hi havia la meitat del grup possibilitant una millor organització. L'altre meitat es quedava amb la mestra de suport assignada al cicle realitzant una altra tasca. Cada grup va fer el mateix nombre d'exposicions a  diferents classes del centre. 

VALORACIÓ

La valoració que en faig és molt positiva. Els alumnes estaven molt motivats i varen dipositar totes les seves ganes i il·lusió en el projecte. Va ser molt gratificant veure com els membres de l'equip s'ajudaven per tal que l'exposició fos un èxit i com tots els alumnes participaven d'una manera molt activa.

Vull recalcar que va ser decisiva la col·laboració de la mestra de suport assignada al cicle per tal de desdoblar el grup i poder realitzar una  tasca més individualitzada. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada