dimecres, 2 d’abril del 2014

MEDIADORS DE PATI

OBJECTIUS
- Expressar de manera oral els  diferents fets i sentiments.
- Aprendre a escoltar.
- Fomentar la resolució de conflictes mitjançant el diàleg.
- Augmentar la autonomia dels nins.

METODOLOGÍA

Els alumnes de sisè s'encarreguen d'ajudar a solucionar els possibles problemes que poden sorgir en temps de pati. Duen un "peto" per tal que els altres nins els puguin identificar.
Se coloquen per parelles en la zona del pati assignada i ajuden els nins a resoldre els diferents problemes que poden sorgir.
Aquest mediadors han de dur als nins davant dels mestres de pati en cas que estiguin plorant o hagi hagut una baralla.
En cas que els mediadors no puguin ajudar a resoldre el problema, acompanyaran als nins a la "sala de conversa" on cada un d'ells haurà d'explicar què ha passat.Cada un dels mediadors sosté una tarjeta amb una boca que parla o una oïda que escolta per tal d'ajudar als nins a poder expressar-se amb ordre i tranquil.litat.
Els nins implicats han de començar dient que han fet ells malament per més tard explicar què pensen que ha fet malament l'altre company. Els mediadors canviaràn les tarjetes ( boca, orella) i canvia el rol dels nins implicats inmediatament ; ara el que ha explicat ha d'escolar a l'altre company.
Quan els dos nins han explicat què ha succeit intenten arribar a un acord i signen un full on se registren les actuacions dels mediadors ( data, implicats, fets i solució)

VALORACIÓ

Els mestres valoram molt positivament la figura dels mediadors de pati ja que s'aconsegueix un clima més conciliador durant el pati.
Els nins de sisè estan molt implicats i ho fan amb molta il.lusió.
Per altra part, els altres nins de l'escola cada any demanen a principi de curs en , les reunions de delegats, quan se posen en marxa els mediadors de pati.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada